Kurs för spaniels unghund/nybörjare

delare

Träningskurs för spaniel i fem steg, eller var för sig.

Kursen riktar sig till dig som har unghund och/eller är nybörjare, där vi börjar med teori och avslutar med att stöta vilt med din unga hund, 6 mån – 2 år, och fälla vilt om den är klar för det.
Teori och praktiska delar.

7 deltagare per tillfälle alla tar med eget fika, handsprit och ansvarar för att återkoppla om du blir sjuk.

Varje träff avser att vara en dag på 4-6 h, beroende lite på väder och vind.

Tanken är att man går alla steg med sin unghund, men det kan även gå bra att gå enstaka steg, vid mån av plats kan även åhörare få plats.
Vi går igenom vad som är spanielns jaktsätt och hur slutresultatet kan se ut, vad som kommer att förväntas när vi är färdiga och vägen dit, i olika delar. Viktiga punkter man behöver tänka på när man tränar fram en spaniel för att underlätta längre fram, basic träning, som följsamhet, lugn vid fågelkontakt, fokusering, “förarkontakt”, samt förarteknik, vilket vi kommer att återkomma till vid flera gånger under kurserna.

Vi börjar med träna grunderna i  stadga, följsamhet och grunderna i apportering i mark utan vittring.

1:a träff 10 april 800:-/ekipage

2:a träff 23 maj 800:-/ekipage

3:e träff 3 juli 800:-/ekipage

4:e träff  11 september Vi tränar som jaktekipage på viltrik mark, hur hunden hanterar viltvittring i sitt sök och hur den hanterar uppflog och att vara lugn i uppflog mm. 1000:-/ekipage

5:e träff Har jag tänkt att avsluta som ett träningsjaktprov, kan även ändras till endast träning om så önskas istället 1000:-/Ekipage 500:-/Fälld fågel

En bedömning görs för varje ekipage och inget steg tas förrän hunden och föraren tillsammans är klara för det, det viktiga är att lyckas och att man känner att man har förstått, både som förare och hund.

Vid anmälan bokar man sin plats och betalar per gång, man får mail om att man är bokad ochvar träningen kommer att vara mm, vi kommer mestadels vara i Östergötland.

Anmälan till: Anna-Victoria Ingemarsdotter mail: ledamot1@jaktspaniels.org

Välkomna!

delare