Domarpresentation SM 2020

delare

Marcus Sjöborg 

Jag skulle vilja börja med att säga att jag ser mycket fram emot att få möjligheten att döma AV och Cockermästerskapet 2020.
Marcus Sjöborg heter jag och är 41år gammal och bor med min fru Debbie och min 11åriga pojk Johan på en avstyckad gård utanför Grästorp i Västra Götaland. Tillsammans bedriver vi uppfödning av jaktcocker och jaktspringer under namnet Flushpoint.

Jag påbörjade min jaktliga karriär tidigt och med det även mitt intresse för jakthundar. Min första hund skaffade jag 1994 men det dröjde till 1997 innan jag skaffade min första jaktspringer vid namn Bivråkens Sara. Sara kom från Paul Andersson och var färdigtränad. Detta passade mig utmärkt då jag då jobbade som jaktelev på ett gods i Sörmland. Tillsammans gjorde vi det otryckt för allt fältvilt på mils avstånd. Med Pauls hjälp tog mitt intresse fart och bara några år senare fick jag möjligheten att åka över till England och hjälpa jack Iliffe som var en professionell hundtränare och gamekeeper. Vi blev goda vänner och efter fyra år som jaktelev hjälpte Jack mig att få en anställning i England som gamekeeper. Under mina nio år i England som gamekeeper hade jag turen att få träffa och lära känna en del av spanielfolket runt om i England, allt från spanielförare på klappjakterna till professionella hundtränare.

Jag har varit aktivt startande på fältprov sedan jag kom tillbaka till Sverige 2009, där jag både fört springer och cockerspaniel. Jag har varit jaktprovsdomare sedan 2016 och har under den tiden haft förmånen att döma ett flertal prov på marker runt om i Sverige. Jag har även dömt det Finska Cockermästerskapet och ett jaktprov i England.

Jag vill bara avsluta med att önska alla deltagare lycka till. Med förhoppning att vi nästa år kan se fram emot ett år utan Covid 19 och de konsekvenser detta medfört för vår verksamhet, och för vår och andras hälsa.

Väl mött ute i markerna.

Marcus Sjöborg

 

Jörgen Andersson

Hej alla!

Jörgen Andersson heter jag och började min spanielkarriär -95. På den tiden var det cocker, vilket senare övergick till springerspaniels. Har även hållit på med terriers, labradorer och skyddshundar (dobberman).

Startat på prov en del med varierande framgång och lyckats få fram några champions och SM vinnare under åren. Har importerat en del del hundar från GB, som jag tror och hoppas har bidragit till utvecklingen här hemma .

Hoppas på ett bra mästerskap och en trevlig helg // Väl mött Jörgen

delare