Nyheter 2019

Apporteringskurs fredagen 17 maj

JiS anordnar en apporteringskurs hos kennel Kopparhult, som ligger utanför Alingsås.
Kursen vänder sig till alla, nybörjare och mer rutinerade hundar och förare.

Apporteringskurs med Åsa Sjöberg Arbottna/Muskö

JiS inbjuder till en kursdag i apportering med Åsa Sjöberg, kennel Ice Miracle’s. Vi är glada att Åsa vill komma över från Öj’n och hålla i denna kursdag för oss ”fastlänningar”.

Kursen vänder sig till dig som har grunderna i apportering och vill lära dig mer om främst dirigering och är beredd på lite nya utmaningar.

JiS kommer att medverka på Swedish Game Fair 24-26 maj 2019
Vi behöver fler funktionärer till alla 3 dagarna för att göra detta riktigt bra.
Anmäl er till Petra Johansson om ni är intresserade. Självklart är det fritt inträde för er som ställer upp.
Även JiS-cupen kommer vara på Tullgarn detta år och dit behövs det också funktionärer. Anmäl er till Anna-Victoria Ingemarsdotter.

Inför nästa säsong; ladda upp med skytteträning på Susegården den 2 augusti och dirigeringsträning för Jens Palmqvist 3 augusti!

Är du mästerskytt men vill fila på det lilla extra? Är du nybörjare och har aldrig hållit i en hagelbössa? Eller är du mitt i mellan? Alla är välkomna till Susegården (Sveriges bästa skjutskola!) den 2 augusti för lektioner. Vi kommer jobba i grupper om fyra elever per instruktör.

Sunne Jaktmässa 2-3 augusti

Vill du och din hund utmanar er själva och kompisarna på en rolig apporterings tävling? Då ska ni besöka Sunne Jaktmässa den 2-3 augusti.
Tillsammans med JiS anordnar vi en apporteringstävling där hunden ska hämta olika typer av vilt på så kort tid som möjligt.

Nu kan du beställa klubbkläder med vår fina  JiS logga!

Vi samarbetar med Butiken i Stallet som säljer profilkläder, där har vi lagt upp ett litet sortiment med kläder mm.
Du går själv i och beställer det du vill ha och var du vill ha brodyren. Nedan ser du ett exempel på brodyren. All information finns på deras hemsida: Butiken i Stallet

Öppen träning för JiS-medlemmar i Halland utanför Ullared

Söndagen den 11 augusti. Klockan 13-16 inklusive fika som var och en tar med. Dirigerings- och apporteringsträning, samt lekfulla uppflogsövningar och stadga för unghundar är fokus (ännu inte söktider så det får vänta) och vi hjälps åt att lägga upp träningen så att det passar vara och en av oss. Skicka ett DM om ni kommer – då får ni också exakt adress.  Välkomna!

Välkomna på träning på Rönnerdal gård i Kvidinge den 13 september.

Träning på viltrika marker i Strängnäs

Ambitionen denna dag är att alla hundar ska få söka i viltrika marker och få stöta fågel. Vi börjar dagen med stadgeträning och trappar sedan upp med sök i terrängen.

Välkomna på träning på Gredby gård i Strängnäs den 24 september. Instruktörs ledd jakt träning på viltrika marker där vi anpassar träningen efter nivån på hundarna. Det kommer att ges tillfälle för de hundar som är mogna att få stöta rapphöns.

Träningsjaktprov

Välkomna till två tränings jaktprovs tillfällen i Strängnäs. Ett mycket bra träningstillfälle för dig som startat på fältprov eller som står i begrepp att göra det till årets prov säsong.

Välkomna till tränings jaktprov på Gillberga 28 oktober.

Ett mycket bra träningstillfälle för dig som startat på fältprov eller som står i begrepp att göra det till årets prov säsong. Både segrarklass hundar och öppenklass är välkomna men det blir enkelsläpp.

Välkommen på Hubertus SM 2019 den 23-24 nov utanför Strängnäs

Kika in på bildarkivet där ligger nu massor med fina bilder som våra duktiga fotografer Petra Gau och Kjell Munksten tagit!