Domarpresentation SM 2018

Domarpresentation Spanielmästerskapet 2018

Domare: Martin Deacon

I have been shooting since the early 1970’s and had my first
Spaniel a Cocker in 1980 they were rare in those days, from then
my interest in dog work began. In 1988 ran in my 1st trials
qualifying for the British Cocker Championship in the early 1990’s
sadly only lasted 30 seconds as she made a noise ,l am a Kennel
Club A panel judge for all spaniels.
It is a great honour to be asked to Judge your Championship and
wish all of the competitors Good Luck.

Martin Deacon

 

delare

Domare: Ulf Westlund

63 årig man från Halmstad som har ett stort intresse för jakt och jakthundar. Jagat med spaniels sedan mitten av 1980 talet. Startade på mitt första jaktprov 1990, vilket resulterade i ett 3:e pris i Ukl. Blev tänd på att starta på prov och att försöka göra det bättre. Träffade trevligt folk på proven som delade med sig av sina erfarenhet. Sedan är jag ju av den envisa typen så jag gav mig inte. Har blivit bekant med respekterade spanielmänniskor i UK. Varit där mycket och tränat med mina hundar och därmed fått input från mina vänner hur jag legat till i min träning. Resultaten började gå min väg och blev efterhand betydligt bättre  t.o.m  riktigt bra några gånger.
2000 hade jag min första kull på min cockertik Småviltjägarens Sierra (Molly) under prefixet Trätäljarens. Namnet kommer från mitt stora intresse av att arbeta i trä och då hels med kniv eller andra handverktyg.
Sitta en sommarkväll med en kniv och en bit trä och mina hundar liggande bredvid mig, det behöver inte vara bättre än så, kanske ska det då vara att få jaga med en väldresserad spaniel.
Ser med stort intresse fram emot att få döma SM för spaniels 2018 på Annelunds gård i norra Skåne.

delare