Träningsdag på Gesta gård

JIS TRÄNINGSDAG PÅ GESTA GÅRD 3 APRIL
Text: Yvonne Schwermer-Herngren – Utbildningsansvarig/JIS

Dagen efter årsmöte anordnades en träningsdag för JIS medlemmar på Gesta Gård.
Två instruktörer var inbjudna, Jörgen Andersson som skulle hålla i fält träningen och Helena Lindström som hade ansvaret för apporteringsträningen. Två personer med mycket stor erfarenhet av sina områden.
Deltagarna delades in i två grupper utifrån ålder och erfarenhet. Inte alltid helt lätt att få den ”perfekt” gruppindelningen men tror att det blev två jämna och bra grupper utifrån ålder och tidigare erfarenheter.
Ena gruppen fick träna för Jörgen under förmiddagspasset medan andra gruppen fick jobba med apporteringen och många nyttiga övningar för Helena.
När lunch tiden var inne samlades alla kring grillen i vindskyddet och fick avnjuta smarriga ”burgare” med tillbehör. Det är en smidig lösning med lunch i fält då man vill spara på värdefull tränings tid.
Efter den goda lunchen skiftades grupperna för avslutande eftermiddags pass.

Det blev en intensiv träningsdag med ett rätt tajt tids schema för att få ut så mycket som möjligt men så blir det ibland.
Dagen avslutades med gemensam samling och en summering i magasinet på gården.
Alla verkade i alla fall mycket nöjda med vad dom fått med sig från denna träningsdag för Jörgen och Helena.
Med detta var då mitt första uppdrag genomfört som utbildnings ansvarig i JIS styrelse.

Tack alla härliga JIS:are för denna dag och speciellt xtra tack till Jörgen och Helena som utan minsta tvekan tackade ja att hålla i denna trevliga, nyttiga och lärorika JIS dag på Gesta Gård.

Foto:Yvonne Schwermer-Herngren

jis 9313

jis 9398

jis 9314

Fler bilder finns i bildarkivet>>