JiS Träningsdag I Fjugesta – 7 juni 2009

(eller “Vi hade otur med vädret…”)

Vi samlades på gården hos Christian Dokken vid 9-tiden och vädret var lovande. 11 hundförare samlades i kurslokalen och vi inledde med lite prat över en kopp kaffe, vi gick igenom programmet för dagen och hade en kort presentationsrunda. Jaktcockrar – jaktspringrar och en irländsk vattenspaniel blev det!

Efter fikat så transporterade vi oss ut i marken där träningen skulle föregå. På denna tiden av året är det ju begränsat hur mycket man kan störa marken pga föryngringen men Christian hade några bra gräsytor som vi kunde vara på. Gruppen blev uppdelad och några ville träna inför vattenprovet och resten skulle köra lite dirigerings- och markeringsövningar. Till hjälp med det hade vi Marita Danemyr från Falun som är spanielinstruktör och idag också förare av retriever på prov och jakter.

När Bert A hade uttalat följande “Vilket perfekt hundträningsväder vi har idag!” då öppnade sej himlen och så ösregnade det resten av dagen… Vi fick dock gjort det vi skulle och när folket började ge upp pga vätan och kylan, då hade nog våra hundar också fått nog. Det är ju det som är faran med dessa “träningsdagar” – hundarna orkar inte vara koncentrerade och jobba en hel dag, små pass är mer än nog. Viktigt att kunna lägga hunden i bilen emellanåt och bara vara åskådare, man lär sej mycket genom att titta på andra.

Tack till alla tappra och trevliga som mötte upp, vi tränar på och så ses vi väl på fältproven i höst???

JIS tackar Christian Dokken och Conny Landgren som ställde upp med mark och ordnade grillad mat åt oss.

Se bilder här